Vibrasyon

Vibrasyon

Metal çeşitli şekil ve ölçülere getirebilmek için birçok farklı makine işlemine tabi tutulur.

Örneğin metal; kaynak yapılabilir, dökülebilir, traşlanabilir, eğritilebilir, kesilebilir.; kaynak yapılabilir, dökülebilir, traşlanabilir, eğritilebilir, kesilebilir.

Tüm bu prosedür, metal yüzeyde çıkıntılara, yüzey bozukluklarına yol açar. Bu işlemler sonucu metal yüzeyden kalkan partiküllere, traşlara genel anlatımla ”çapak” adı verilir. Bu çapakların temizlenmesi işine de ”çapak alma” vibrasyon denir.

Vibrasyon kimyasalları küçük parçaların, yağ alma, parlatma, pasivasyon, çapak alma ve korozyondan korunması gibi işlemleri için kullanımı uygun kimyasallardır. Genelde orta alkali ve asidik yapıda ürünlerdir. Ortam sıcaklığında ve düşük konsantrasyonlarda çalışabilirler. Alüminyum, pirinç, demir, çelik ve bakır malzemeler için kullanımı uygundur.

Vibrasyon kimyasalları, Alkali bir kimyasal olduğu için malzeme üzerinde paslanmaya neden olmaz. Yapısında bulunan yüzey aktif kimyasallar yardımı ile malzemenin hem yağını alır hem de çapak alma ve parlatma işlemini gerçekleştirir. İşlem sonunda metalin yüzeyi bir film tabaka ile kaplanacak ve parçalar pas oluşumuna karşı dirençli hale gelmiş olacaktır.

ankara sineklik